מתעמלים בלי תרוצים


               תירוצים נפוצים למה לעשות ספורט – והתשובות

1. אני לא אוהבת ספורט
להגיד אני לא אוהבת ספורט זה כמו להגיד אני לא אוהבת אוכל. אז אולי אתם באמת לא אוהבים דגים, אבל מה עם סטייק? שניצל? עוף בתנור עם ירקות העונה? כמו באוכל, גם בספורט, כל אחת יכולה למצוא פעילות ספורטיבית שמתאימה לה, שהיא נהנהת ממנה ושגם נותנת תוצאות.
2. אני לא יודעת איך להתחיל
שאלו את עצמכן מהי המטרה שלכן: לשרוף קלוריות? לבנות שריר? לשפר כושר גופני? להירגע? להשתתף בתחרויות? כל התשובות נכונות? נתבו את עצמכם לפי המטרה (רמז: בפילאטיס לא שורפים המון קלוריות). אם נרשמתם לסופר ספורט, נסו להיחשף לכמה שיותר סוגי שיעורים ובררו עם עצמכם למה אתם מתחברים. למדריך יש אפקט חזק מאוד בקביעת מידת ההנאה מהשיעור. אם לא נהניתם בשיעור עיצוב עם מדריך מסוים, זה לא אומר שעיצוב לא בשבילכם. תנו צ'אנס נוסף לעיצוב , הפעם בליווי מדריך אחר. מי יודע, יכול להיות שהוא יפתיע אתכן ואתן תפתיעו את עצמכן.

3. קשה לי
טייק איט איזי. אם מעולם לא עסקתן בפעילות ספורטיבית ואתן רוצות להתחיל, אי אפשר לפצוח בספינינג קורע או במשחק כדורסל. צריך להתחיל בהדרגה , כדי לחזק את הגוף והשרירים. התחילו באימון של פעמיים   בשבוע, שנמשך 45 דקות. לכו על חיזוק הגוף ועל הכנה כללית, ורק בשלב מאוחר יותר עברו הלאה ושלבו אימון עצים יותר ואולי 3-4 פעמים בשבוע. לאנשים יש נטייה לקפוץ מהר וגבוה, ועומק הנפילה הוא כגובה הקפיצה. לכן גם כשמרגישים שיכולים, צריך לתת לגוף לספוג את האימונים ולבנות כושר בסיסי. 
4. אין לי כסף
בסופר ספורט תמצאו מחירים המתאימים לכל כיס , מוטב להוציא כסף על פעילות גופנית בריאה מאשר להוציא כסף על טיפולים רפואים כתוצאה מהזנחה גופנית .

5. כואב לי
כשמתחילים להתאמן צריך להתחשב באופי, בגיל ובמצב הבריאותי. עסקו בספורט המתאים ליכולת שלכם. בגיל מבוגר יש סכנה גבוהה יותר לפציעות מאשר למתאמנים בני 20, ולכן בגילים אלה מומלץ לוותר על החלום להפוך לכוכב כדורגל, 
וכאן אנחנו חוזרים להמלצה הקודמת: עבדו בהדרגה, הכינו את הגוף למשימות ומנעו מעצמכן כאבים ואי נעימות. לא צריך לנסות הכל רק בגלל מה שיש. כמו באופנה, גם בספורט, קחו רק את מה שמתאים לכן. בסופר ספורט תמצאו שיעורים שמתאימים לכל גיל ובמינון הנכון .
6. אין לי מצב רוח
אז מה? צאו. פשוט צאו. שמרו על כושר בסיסי. זה עדיף על ישיבה מול הטלוויזיה. לספורט יש פונקציה של פורקן וניקוי הראש. כולנו נתונים ללחצים בעבודה, בעסקים, בלימודים, בזוגיות, ודרך התמודדות מצוינת היא לצאת לאימון, ולא חשוב לכמה זמן יצאתם !  הרווחתם! אם תוותרו על אימון, אתם עלולים להמשיך להסתובב עם הכעסים והמתחים הלא פרוקים. אם קשה לכם לדחוק את עצמכם לתוך נעלי ההתעמלות, חשבו על תחושת הסיפוק שתלווה אתכם משום שלא ויתרתם. הביאו בחשבון גם את תחושת התסכול שתלווה אתכם אם תוותרו.

7. לא כיף לי 
בעיה. אי התאמה של תוכנית אימונים יכולה להוות מכשול רציני בפני כל מתאמן. אם קיבלתם תוכנית שאתם לא נהנים ממנה, לא תתמידו בה גם אם תראו תוצאות. בסטודיו יש מגוון גדול  של שיעורים  וכל אחד יכול למצוא את מה שהוא אוהב.  כל אחת יכולה למצוא סוג שיעור  שמתאים לה. פשוט צריך לחפש, והחיפוש דורש זמן וסבלנות.
8. אין לי זמן
זהו התירוץ השכיח ביותר להיעדרות מהסטודיו . אמצו את הסיסמה "גומרים הולכים". היו ממוקדים. אין סיבה להתאמן שעתיים. גם אימון טוב של 45 דקות מספק את התוצאות להתפתחות שריר ופיתוח סבולת. האימון אמור להשתלב בסדר היום, לא להשתלט עליו. היו ממוקדים, אל תתמזמזו. תתאמנו ועופו הביתה. 
9. משעמם לי
גם השניצל הכי טעים נמאס לפעמים. לכן חשוב לגוון את הפעילות. המשיכו כל הזמן בחיפוש והציבו מטרות חדשות. שלבו שיעורים עם פעילות אירובית או פעילות עיצוב  או פילאטיס ועוד  . תגיעו עם חברה גם מבלים זמן איכות עם חברה וגם מתאמנים. לאימון בזוג יש תרומה חשובה להתמדה. לרוב לא יהיה לכם נעים להבריז לה כי קבעתן. 

Share by: